Skip to main content

ONE HEALTH PACT x TECHNASIUM  

PhD Kiki Streng met leerlingen Christelijk Lyceum Delft

Leerlingen presenteren One Health Pact onderzoeksplannen

Op vrijdag 12 mei vond de derde Technasium masterclass plaats, georganiseerd door Technasium en One Health Pact. Tijdens deze masterclass kregen verschillende Technasium groepen van het Christelijk Lyceum Delft feedback op hun onderzoeksplannen met betrekking tot de Mosquito Alert App. De feedback werd gegeven door PhD Kiki Streng van One Health PACT en Avans-student Linde van Riet.

De leerlingen hadden hun voorstellen goed voorbereid en toonden aan dat ze kennis hadden opgedaan over het starten van wetenschappelijk onderzoek, het formuleren van een onderzoeksvraag en hypotheses en het verzamelen van informatie. De onderzoeksvoorstellen werden enthousiast en gedetailleerd gepresenteerd.

Enkele voorbeelden van onderzoeksvragen waar de leerlingen mee aan de slag gaan, zijn: “Welke watertemperatuur is het meest aantrekkelijk voor muggen?”, “Is er een verandering in steekmuggen in de afgelopen 5 jaar?”, en “Waar bevinden zich de broedplaatsen van verschillende soorten muggen?”.

Sommige leerlingen kregen de opdracht om meer specifieke onderzoeksvragen te formuleren, terwijl andere groepen werd gevraagd om meer details toe te voegen. Carolien Neeve, Regisseur Technasiumnetwerken, benadrukte het belang van veldwerkonderzoek en stimuleerde de leerlingen om het veld in te gaan.

Op vrijdag 16 juni vindt de finale dag plaats.

Foto: PhD Kiki Streng met leerlingen Christelijk Lyceum Delft

technasium, Kiki Streng